Nieuwe Eco Ruine


Beschrijving
De gemeente Beverwijk en Pré Wonen hebben het initiatief genomen om het braakliggende terrein aan de Zweedselaan om te vormen tot een tijdelijke ontmoetingsplek voor de buurt en de schoolkinderen.

Al een tijd ligt het veld van Pré Wonen tegenover de Prinsenhof braak. De plannen voor nieuwbouw op deze locatie zijn voorlopig uitgesteld. De gemeente en Pré Wonen kregen de afgelopen tijd geregeld verzoeken om wat met het terrein te doen. Eind vorig jaar vroegen beide partijen aan Landschap Noord-Holland hiervoor een plan te maken. Er is gebruikgemaakt van de deskundigheid van Landschap Noord-Holland en vormgever LTJ-producties. Dit heeft geleid tot de huidige opzet.

Landschap Noord Holland en vormgevers L.T.J rob hagenouw en nicolle schatborn hebben een plan uitgedacht als alternatief voor schooltuintjes. Een nieuwe ruïne met boomgaard en kruidentuin voor de hele buurt.

De ruïne muren groeien
Voor de bouw van de ruïne komen stenen vanuit heel Beverwijk naar de Zweedselaan. De muurtjes worden gemetseld met een mengsel van zaden leem en cement. Na verloop van tijd komen er planten, mos, gras en struiken te voorschijn. Planten en insecten gaan zich thuis voelen in de muren en tussen het gevarieerde groen.

Basisschool de Sleutelbloem
De leerlingen van basisschool de Sleutelbloem gaan het landgoed om de ruïne heen onderhouden en zich verdiepen in de geschiedenis van de Nieuwe Eco Ruïne en die van Beverwijk. 
Adres


Website